Page 13 - SİİRT ÇALIKUŞU
P. 13
Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü 12
DAMAKLARDA
üçük ekmeklerin içine soğanlı
kıymalı harç doldurularak hazır- UNUTULMAZ BİR TAT
lanan ekmek dolması nefis bir
Kicat BIRAKAN EŞŞİZ
LEZZET: EKMEK DOL-
MASI
MALZEMELER YAPILIŞI
1 adet yuvarlak köy ekmeği
250 g kıyma Ekmeğin üzeri yuvarlak kapak şeklinde ke-
silir ve ekmeğin iç kısmı çıkartılır. Başka bir
1 adet kuru soğan yerde soğan doğranır ve sıvıyağda kavrulur.
Kıyma soğana eklenir ve kavurmaya devam
1 avuç ince doğranmış maydanoz edilir. Kavurma işlemi bitince ayrılan ekmek
içleri ufalanır ve maydanozla birlikte kıyma-
3 yemek kaşığı zeytinyağı ya ilave edilir. Karıştırılır. İçi alınmış ekmeğin
içi zeytinyağı ile yağlanır ve harç ekmeğin
1 çay kaşığı tuz, karabiber içine doldurulur. 200 derece fırında ekmek
kızarana kadar pişirilir.
Canan BALCI yazdı
AFİYET OLSUN