Page 13 - SİİRT ÇALIKUŞU
P. 13

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü       12



                                                                  DAMAKLARDA
                         üçük  ekmeklerin  içine  soğanlı
                         kıymalı  harç  doldurularak  hazır-      UNUTULMAZ BİR TAT
                         lanan  ekmek  dolması  nefis  bir
                Kicat                                             BIRAKAN EŞŞİZ
                                                                  LEZZET: EKMEK DOL-


                                                                  MASI





             MALZEMELER                                                                      YAPILIŞI




                    1 adet yuvarlak köy ekmeği


                    250 g kıyma                                    Ekmeğin üzeri yuvarlak kapak şeklinde ke-
                                                                   silir ve ekmeğin iç kısmı çıkartılır. Başka bir
                    1 adet kuru soğan                              yerde soğan doğranır ve sıvıyağda kavrulur.
                                                                   Kıyma soğana eklenir ve kavurmaya devam
                    1 avuç ince doğranmış maydanoz                 edilir. Kavurma işlemi bitince ayrılan ekmek
                                                                   içleri ufalanır ve maydanozla birlikte kıyma-
                    3 yemek kaşığı zeytinyağı                      ya ilave edilir. Karıştırılır.  İçi alınmış ekmeğin
                                                                   içi  zeytinyağı  ile  yağlanır  ve  harç  ekmeğin
                    1 çay kaşığı tuz, karabiber                    içine  doldurulur.  200  derece  fırında  ekmek
                                                                   kızarana kadar pişirilir.










                                                                    Canan BALCI yazdı



























                                                AFİYET OLSUN
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18