Page 19 - Çalıkuşu Siirt7
P. 19

Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü       16





                                                                         HAZIRLANIŞI
 DAMAKTAN DİMAĞA
 SİİRT MUTFAĞI                                                        Verilen malzemelerle sert kıvamlı bir hamur

                                                                    yoğurulur.Yarım saat dinlenmeye bırakılır.Beze-
                                                                    lere ayrılıp oklavayla çok kalın olmayacak şe-
                                                                    kilde  açılır.(mantı  yufkası  kalınlığı)Yine  mantı
                                                                    hamuru keser gibi kare şeklinde kesilir ancak
                                                                    kesilen parçalar biraz daha büyük olmalı.
                                                                    Ayrı bir tencerede Su ve pekmez tencereye alı-
                                                                    nır,kaynatılır.Bir  tatlı  kaşığı  kadar  tuzsuz  tere-
                                                                    yağı  kaynayan  şerbete  eklenir.Kesilen  hamur
                                                                    parçları  taze  taze  kaynamakta  olan  karışıma
                                                                    atılır.Hamur kokusu gidinceye  kadar hamurlar
                                                                    kaynayan  karışımda  pişirilir.Pişen  hamurları-
                                                                    mız kevgir yardımıyla düz ve geniş bir tabağa
                                                                    alınır.Bu işlem hamurlar bitene kadar tekrarla-
                                                                    nır.Son olarak pişen hamurların üstüne tence-
                                                                    rede kaynayan pekmezli sosumuz gezdirilir ve
                                                                    iri ceviz parçalarıyla süslenerek servis edilir.





                                                                                                     AFİYET OLSUN







                        MALZEMELER
                       MALZEMELER
               H a m  ur  u İçi   n
               Hamuru İçin

            1 Su Bardağı Su
            Yaklaşık 2.5-3 Su Bardağı Un

            1 Yemek Kaşığı Tereyağı
            1 Fiske Tuz


          Pekmezli Şerbet İçin
          P e km   e z l i Şe  r b e t İçi  n

            1 Su Bardağı Pekmez

            2 Su Bardağı Su
            1 Yemek Kaşığı Tereyağı


                   Üze
                   Üzeri İçin
                           r
                                   n
                            i İçi
            1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz






            Haşlama suyu için
            1 tatlı kaşığı tuz
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24