Page 19 - Çalıkuşu Siirt7
P. 19
Siirt İl Millî Eğitim Müdürlüğü 16
HAZIRLANIŞI
DAMAKTAN DİMAĞA
SİİRT MUTFAĞI Verilen malzemelerle sert kıvamlı bir hamur
yoğurulur.Yarım saat dinlenmeye bırakılır.Beze-
lere ayrılıp oklavayla çok kalın olmayacak şe-
kilde açılır.(mantı yufkası kalınlığı)Yine mantı
hamuru keser gibi kare şeklinde kesilir ancak
kesilen parçalar biraz daha büyük olmalı.
Ayrı bir tencerede Su ve pekmez tencereye alı-
nır,kaynatılır.Bir tatlı kaşığı kadar tuzsuz tere-
yağı kaynayan şerbete eklenir.Kesilen hamur
parçları taze taze kaynamakta olan karışıma
atılır.Hamur kokusu gidinceye kadar hamurlar
kaynayan karışımda pişirilir.Pişen hamurları-
mız kevgir yardımıyla düz ve geniş bir tabağa
alınır.Bu işlem hamurlar bitene kadar tekrarla-
nır.Son olarak pişen hamurların üstüne tence-
rede kaynayan pekmezli sosumuz gezdirilir ve
iri ceviz parçalarıyla süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
MALZEMELER
MALZEMELER
H a m ur u İçi n
Hamuru İçin
1 Su Bardağı Su
Yaklaşık 2.5-3 Su Bardağı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Fiske Tuz
Pekmezli Şerbet İçin
P e km e z l i Şe r b e t İçi n
1 Su Bardağı Pekmez
2 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üze
Üzeri İçin
r
n
i İçi
1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Haşlama suyu için
1 tatlı kaşığı tuz